« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CCBE. Laureații Premiului pentru Drepturile Omului 2021 – avocații din Afganistan
20.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Miercuri, 20 octombrie 2021, Consiliul Barourilor și Societăților de Drept din Europa (CCBE) a informat că acordă Premiul pentru drepturile omului 2021 avocaților aflați în pericol din Afganistan pentru a sensibiliza populația afgană cu privire la necesitatea de a oferi protecție adecvată acelor avocați aflați în prima linie a apărării drepturilor fundamentale ale populației afgane înainte de schimbarea regimului, potrivit unui comunicat.

Mulți avocați afgani sunt vizați în mod special datorită rolului lor activ în apărarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor afgani. Asociația Baroului Independent din Afganistan a fost închisă de noul Regim, astfel încât exercitarea independentă a profesiei juridice să nu mai fie posibilă. Avocații nu sunt vizați doar de noul regim, ci și de prizonierii liberați după preluarea talibanilor și care fie își consideră vinovați foștii avocați ai apărării pentru condamnarea lor, fie caută răzbunare împotriva avocaților care au reprezentat victimele în cazurile în care au fost condamnați.

Femeile avocate sunt în special în pericol și sunt private de drepturile lor fundamentale, inclusiv de dreptul de a-și exercita activitățile legitime ca avocat, de teama unor represalii grave.

Margarete von Galen, Președintele CCBE: „Potrivit unei surse sigure de la fața locului, aproximativ 30.000 de persoane au fost liberate din închisori, din care 10.000 au reprezentat o amenințare directă pentru avocații care au acționat pentru ei ca avocați ai apărării sau – în special femei – care au reprezentat clienți în cazurile în care acestea au fost condamnate. În prezent, aproximativ 200 de femei avocate se confruntă cu riscuri care le pun viața în pericol.”

CCBE dorește, de asemenea, să sublinieze importanța realizărilor obținute de profesia juridică din Afganistan pentru protecția drepturilor fundamentale, precum și să sublinieze necesitatea înființării unei profesii juridice independente și a unui barou în Afganistan, pentru a menține independența și integritatea administrației justiției și a statului de drept.

Premiul va fi acordat în cadrul sesiunii plenare a CCBE din 10 decembrie 2021 de la Berlin.

Mai multe informații privind situația avocaturii din Afganistan sunt disponibile aici.

 
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD