Secţiuni » Interviuri
Interviuri

Andrei Săvescu: Avocatura rezistă, avocații după caz
21.10.2021 | Robert WILLIAMS

Drept Timisoara
Secţiuni: Interviuri, Selected, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

Andrei Săvescu

Andrei Săvescu

Robert Williams: Domnule avocat Andrei Săvescu, cine sunteți dumneavoastră?

Andrei Săvescu: Vă mulțumesc pentru întrebare. Sunt un avocat din Baroul București, care practică avocatura în mod obișnuit, adică activ, atent și protectiv.

Robert Williams: Parcursul dumneavoastră conține foarte multe preocupări editoriale, cum au contribuit la succesul dumneavoastră acestea?

Andrei Săvescu: Nu sunt sigur dacă se poate vorbi despre succesul meu, întrucât eu cred că succesul este o chestiune zilnică, procesarea sarcinilor este un modus vivendi. Cu alte cuvinte, cred că succesul nu este un salt calitativ, după niște acumulări cantitative, ci succesul este ceva mărunt, referitor la fiecare pas.

Robert Williams: Pentru profesioniștii și practicienii dreptului, sunteți extrem de cunoscut. Dar în exterior, pentru justițiabili și opinia publică?

Andrei Săvescu: Probabil eu personal sunt foarte necunoscut, dar importantă este nu cunoașterea omului, ci dâra de realizări și urme. În ceea ce privește justițiabili, sunt suficient de cunoscut ca să aleg cazurile pe care le lucrez. În privința opiniei publice, accesarea ei este o chestiune care trebuie realizată  metodic și este costisitoare, dacă este importantă. Pentru obiectivele mele profesionale opinia publică nu este o țintă, ci percepția publică este mai degrabă o obligație decât o recunoaștere propriu-zisă.

Robert Williams: Profesia de avocat constituie un interes științific și profesional în viața dumneavoastră, ce contribuție credeți că a avut, are și va avea continua dumneavoastră implicare?

Andrei Săvescu: Zero.

Robert Williams: În diferitele dumneavoastră proiecte și coordonări ca om de acțiune și profesionist, ce sentimente v-au încercat, cu ce atitudini și mentalități v-ați confruntat?

Andrei Săvescu: Diverse.

Robert Williams: JURIDICE.ro pentru care sunteți arhicunoscut în lumea practicienilor dreptului, este marea familie a acestei profesii, care este istoria, prezentul și viitorul acesteia?

Andrei Săvescu: E prea mult de spus, mai bine zic pas.

Robert Williams: Privind la începutul carierei dumneavoastră și în prezent, cum este percepută, primită, respectată, profesia de avocat de către factorii interni și externi?

Andrei Săvescu: Diferit. Depinde.

Robert Williams: Profesia de avocat este interconectată la celelalte profesii juridice și nu numai, cum vedeți o construcție interprofesională bazată pe respect și bună credință?

Andrei Săvescu: Exact așa cum ați zis: o construcție interprofesională bazată pe respect și bună credință, cf. art. 14 Cod civil.

Robert Williams: Experiența profesională, munca dumneavoastră de cercetare, cum este primită în rândul practicienilor și a viitorilor aspiranți la Barou?

Andrei Săvescu: Este primită în general cu ochii închiși.

Robert Williams: Sunteți un om omniprezent în viata profesiei de avocat, sunt lucruri de făcut, armonizări de mentalități și viziune în desfășurarea profesiei, a respectării acesteia?

Andrei Săvescu: Cred că totul e foarte bine așa cum este, ceea ce este de făcut e să nu fie mai rău.

Robert Williams: În încheiere, cum credeți că această profesie va rezista în contextul digitalizării instanțelor, a posibilei digitalizări și reorganizării colegilor avocați din România?

Andrei Săvescu: Profesia va rezista foarte bine, avocații după caz.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.