Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Victor Alistar solicită CSM să elaboreze o platformă de dialog cu societatea civilă
21.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 19 octombrie 2021, Comisia nr. 2 – Resurse umane şi organizare a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a decis înaintarea lucrării la preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, apreciind oportunitatea constituirii unei platforme de dialog cu societatea civilă, urmând a se aprecia asupra necesității elaborării unei proceduri operaţionale, competanţa sub acest aspect revenind preşedintelui.

Totodată, s-au exprimat şi următoarele opinii minoritare:
– constituirea, în modalitatea propusă, a Forumului societăţii civile pentru o justiţie în slujba cetăţeanului, excedează competenţelor Consiliului Superior al Magistraturii;
– nu se poate limita prin acreditare participarea societăţii civile la o astfel de iniţiativă;
– o platformă de dialog cu societatea civilă este oportună, cu mențiunea că la elaborarea procedurii operaţionale să fie incluse garanţii referitoare la excluderea unor organizaţii ale serviciilor de informatii.

Solicitarea a fost făcută de Victor Alistar, membru ales al CSM, reprezentant al societății civile.

:: Minuta (pct. 2)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti