« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Hotărârea Senatului ref. utilizarea documentelor cu informații esențiale de către societățile de administrare a organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare
21.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1004 din 20 octombrie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 122/2021 referitoare la Propunerea de Directivă a Parlamentului European și a Consiliului de modificare a Directivei 2009/65/CE în ceea ce privește utilizarea documentelor cu informații esențiale de către societățile de administrare a organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare (OPCVM) – COM (2021) 399 final.

Astfel, hotărârea adoptată de Senatul României în ședința din 18 octombrie 2021:

1. Constată că:
– propunerea de Directivă a Parlamentului European și a Consiliului de modificare a Directivei 2009/65/CE în ceea ce privește utilizarea documentelor cu informații esențiale de către societățile de administrare a organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare (OPCVM) – COM (2021) 399 final – respectă principiile subsidiarității și proporționalității.

2. Consideră că:
– propunerea este binevenită și va contribui la dezvoltarea unor piețe de capital mai integrate, permițând investitorilor individuali, administratorilor de fonduri și, în consecință, societăților în care se investește să beneficieze de piața unică; de asemenea, propunerea nu creează noi obligații pentru participanții la piețele financiare și promovează drepturile consacrate în Carta drepturilor fundamentale a UE. Obiectivul principal este de a consolida drepturile consumatorilor (articolul 38 din cartă) și de a facilita exercitarea dreptului de a presta servicii în orice stat membru [articolul 15 alineatul (2) din Cartă].

 
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD