« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Hotărârea Senatului ref. Programul de convergență al României pentru 2021-2024
21.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

În Monitorul Oficial, Partea I nr.  1004 din 20 octombrie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 120/2021 referitoare la Programul de convergență pentru 2021-2024 format din: Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Banca Centrală Europeană, Comitetul Economic și Social European, Comitetul Regiunilor și Banca Europeană de Investiții – Coordonarea politicilor economice în 2021: depășirea crizei provocate de pandemia de COVID-19, sprijinirea redresării și modernizarea economiei noastre – COM (2021) 500 final; Recomandare de Recomandare a Consiliului în vederea încetării situației de deficit public excesiv din România – COM (2021) 530 final; Recomandare de Recomandare a Consiliului prin care se emite un aviz al Consiliului privind Programul de convergență al României pentru 2021 – COM (2021) 523 final.

Astfel, hotărârea adoptată de Senatul României în ședința din 18 octombrie 2021:

1. Constată că:
a) România ar trebui să elaboreze raportări cu privire la progresele înregistrate în aplicarea recomandării de reducere a deficitului, cel puțin o dată la șase luni, până la corectarea deficitului excesiv;
b) România ar trebui să pună în aplicare integral măsurile deja adoptate pentru anul 2021, să precizeze și să pună în aplicare măsurile suplimentare necesare pentru corectarea deficitului excesiv până în anul 2024. Măsurile de consolidare bugetară ar trebui să asigure corectarea sustenabilă, într-o manieră favorabilă creșterii;

2. Apreciază că:
a) recomandările Comisiei Europene sunt echilibrate și susținem o ajustare fiscală graduală până în anul 2024;
b) este necesar să se manifeste vigilență, să fie monitorizate efectele crizei COVID-19 și să existe, în permanență, preocupare în vederea adaptării, în continuare, la această criză.

 
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD