Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Crucea Roșie Română își digitalizează procesele cu soluție de semnătura electronică calificată de la certSIGN
21.10.2021 | certSIGN

Secţiuni: Cyberlaw, Drept civil, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a ales să-și eficientizeze procesele interne și externe prin implementarea, la nivelul Sediului Central din București și a filialelor din toată țara, a soluției de semnătură electronică calificată. Decizia de mutare a fluxurilor de avizare și semnare a documentelor în mediul digital a fost determinată de o analiză prealabilă a timpului și a costurilor alocate semnării și gestionării documentelor pe format hârtie și a numărul considerabil de parteneri și colaboratori ai organizației.

Procesul de transformare digitală  prin intermediul semnăturii electronice calificat vizează diverse tipuri de documente, cum ar fi documente administrative și operaționale, cât și documentele de resurse umane (contracte de muncă, anexe etc). Documentele semnate cu soluția certSIGN au valoare legală, datorită faptului că semnătura electronică calificată este singurul tip de semnătură echivalentă juridic cu cea olografă, potrivit Regulamentului European eIDAS 910/2014. În același timp, s-a redus substanțial timpul de generare, semnare, expediere a documentelor, costurile asociate acestor activități și consumul de hârtie.

Adrian Floarea, CEO certSIGN: „Crucea Roșie Română și voluntarii săi sunt mereu în prima linie a asistenței umanitare, iar noi am ales să le fim alături, răspunzând nevoilor de transformare digitală și eficientizare pe care reprezentanții instituției le-au identificat, cu o soluție de semnătură electronică matură, robustă și sigură.  Cred că acest prim parteneriat marchează începutul unei colaborării extinse dintre certSIGN și Crucea Roșie Română.”

Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Crucii  Române: „În primul rând, ne-am dorit eficientizarea activităților și îmbunătățirea comunicării între personalul nostru din Sediul Central și cele din țară. În al doilea rând, regulile de distanțare socială impuse de pandemie au contribuit la decizia de a implementa o soluție de semnare electronică a documentelor.  Singura soluție care să ofere 100% valoare legală documentelor semnate, costuri mai mici, eficiență crescută și suport tehnic rapid este soluția furnizată de certSIGN care ne-a ajutat să digitalizăm procesele cheie ale organizației. Suntem recunoscători certSIGN pentru că a venit în întâmpinarea nevoilor organizației noastre și ne-a oferit această soluție sub formă de donație.

Despre certSIGN

certSIGN, principalul producător și dezvoltator de soluții de criptare din România, este leader pe piața serviciilor de semnătură electronica și furnizează servicii de încredere în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS. certSIGN are proiecte în domeniul identității digitale, a semnăturilor electronice și securității cibernetice în peste 20 de țări. Soluția Paperless a certSIGN, pentru semnătură electronică la distanță, este certificată la nivelul Uniunii Europene ca fiind dispozitiv de creare a semnăturilor electronice calificat (QSCD).

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Întreaga sa activitate se desfășoară în scopul alinării suferințelor persoanelor aflate în situații de risc fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național cu 47 de filiale teritoriale și peste 7,000 de voluntari care se implică activ în acțiunile sale.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti