Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

Selecție avocați în vederea participării la cursul “Libertatea de exprimare”
21.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drepturile omului, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 21 octombrie 2021, Uniunea Națională a Barourilor din România și Institutul Național Pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților au anunțat lansarea unei sesiuni de formare profesională continuă în regim de e-learning în domeniul dreptului european al drepturilor omului, potrivit unui comunicat.

Cursul “Libertatea de exprimare” este compus din 4 module:

Modulul 1: Introducere și principii cheie. Libertatea de exprimare în dreptul internațional. Concepte cheie. Restricții. Obligații pozitive. Abuzul de drept și libertate de exprimare. Remedii în caz de violare a dreptului la liberă exprimare.

Modulul 2: Tipuri de discurs protejate de articolul 10. Dreptul la viață privată și defăimarea.

Modulul 3: Reglementarea mass-media. Libertatea de exprimare online. Libertatea de exprimare și alegerile. Protecția surselor. Informații primite sub rezerva confidențialității.

Modulul 4: Accesul la informații. Libertatea de exprimare și de protest. Libertatea de exprimare și administrarea justiției. Libertatea de exprimare la locul de muncă. Libertatea de exprimare și religia

Lansarea națională a cursului va avea loc în format on-line în data de 16 noiembrie 2021, începând cu ora 17:00.

Avocații interesați sunt invitați să se înscrie prin trimiterea unei succinte scrisori de intenție pe adresa de e-mail următoare: unbr@unbr.ro (termen: 11 noiembrie 2021 sau la atingerea numărului maxim de 25 de participanți, selectați în ordinea înscrierilor), precizând adresa de e-mail și numărul de telefon la care pot fi contactați.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti