Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Operator sancționat cu 5.000 euro pentru monitorizarea angajaților prin sisteme de supraveghere audio-video
21.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 21 octombrie 2021, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul Glove Technology SRL, în urma căreia s-a constatat încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1) lit. a) raportat la art. 6 alin. (1) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 24.745,00 lei (echivalentul a 5.000 EURO).

Sancțiunea a fost acordată întrucât s-a constatat faptul că operatorul a prelucrat date cu caracter personal ale angajaților săi prin utilizarea unui sistem audio-video (imagine și voce), fără a face dovada respectării temeiurilor legale prevăzute de art. 6 alin. (1) din RGPD, respectiv obținerea consimțământului persoanelor vizate, îndeplinirea unei obligații legale sau prevalența interesului său legitim asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate.

De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul a luat măsura monitorizării angajaților la locul de muncă prin sisteme de supraveghere audio-video fără a respecta primul principiu statuat de art. 5 alin. (1) lit. a) din RGPD, potrivit căruia operatorul are obligația de a prelucra datele în mod legal, echitabil și transparent față de persoana vizată.

Totodată, în temeiul art. 58 alin. (2) lit. d) din RGPD, s-a dispus față de operator și măsura corectivă de a asigura conformitatea operațiunilor de prelucrare efectuate prin utilizarea sistemelor audio-video, precum și încetarea oricărei operațiuni sau set de operațiuni de prelucrare de date cu caracter personal efectuate prin intermediul sistemelor audio-video și ștergerea sistemului de evidență a datelor cu caracter personal constituit ca urmare a utilizării unor astfel de sisteme.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti