« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 

CCR pendinte: comunicarea procesului-verbal de contravenție – art. 27 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor
25.10.2021 | Andrei Alexandru MARCU

Secţiuni: C. contravențional, CCR, Drept constitutional, Jurisprudență | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

În data de 22.10.2021 s-a constituit un nou dosar (3172D/2021) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art. 27 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor (cauza Crăiță Marius).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este al doilea dosar în care această dispoziție, formează obiectul unui control de constituționalitate, celălalt dosar aflându-se în faza de raport – dosar nr. 3196D/2019.

Instanţa de trimitere este Judecătoria Bârlad, care a hotărât să suspende judecata cauzei până la soluționarea excepției de neconstituționalitate.

Nici pe portalul instanţei de trimitere, şi nici pe portalul Curţii Constituţionale nu se precizează în raport de ce dispoziţii din Constituţie se va realiza controlul de constituţionalitate.

Dispoziţiile criticate au următorul conţinut normativ:

Art. 27
Comunicarea procesului-verbal se face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cel puţin un martor.

Andrei Alexandru Marcu
Avocat – Baroul Constanța

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD