Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Dreptul proprietarului terenului afectat de utilități publice la indemnizații
28.10.2021 | Oana Sanda AVRAMESCU

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Oana Sanda Avramescu

Oana Sanda Avramescu

Curtea de Apel Timișoara a hotărât că titularii dreptului de proprietate privată afectaţi de dreptul de trecere pentru utilităţi pot pretinde indemnizaţii pentru lipsa de folosinţă numai în măsura în care utilităţile au fost realizate după intrarea în vigoare a noului Cod civil şi a Legii nr. 241/2006. Pentru cele realizate anterior, exercitarea de către proprietarii utilităţilor a drepturilor de uz şi de servitute se face cu titlu gratuit, potrivit dispoziţiilor speciale în vigoare la data punerii lor în funcţiune, decizia nr. 27 din 11 noiembrie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul competent să soluţioneze recursul în interesul legii, în dosarul nr. x/1/2019, fiind aplicabilă pentru identitate de rațiune. (Decizia civilă nr. 577 din 25 mai 2021, pronunțată de Secţia I civilă a Curții de Apel Timișoara, disponibilă pe portalul instanței)

Decizie rezumată de judecător Oana Sanda Avramescu
Curtea de Apel Timișoara

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti