Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Ziua Europeană a Justiţiei Civile / 25 octombrie 2021
25.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Legal Days, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 25 octombrie 2021, Tribunalul Mureş a dat publicității următorul comunicat, semnat de jud. Veronica Szasz, Preşedinte: În data de 5 iunie 2003, la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi Uniunii Europene, s-a stabilit data de 25 octombrie ca fiind „Ziua Europeană a Justiţiei Civile”, menită a aduce în atenţia cetăţenilor europeni modul de funcţionare a justiţiei şi de a sprijini dezvoltarea unui spaţiu judiciar comun european.

Cu ocazia celebrării „Zilei Europeane a Justiţie Civile” la data de 25 octombrie a fiecărui an, instanțele de judecată îşi deschid porţile prin organizarea de manifestări specifice, pentru a veni mai aproape de cetăţeni şi a arăta publicului modul de funcționare a justiției de zi cu zi, ca şi serviciu public, în slujba acestora. Scopul acestor evenimente este îmbunătăţirea accesului la justiţie, consolidarea relaţiei de încredere între magistraţi, cei care înfăptuiesc actul de justiţie, şi beneficiarii acestuia, justiţiabilii.

Având regretul că în acest an, în contextul pandemic actual, nu putem continua tradiţia anilor precedenţi de a organiza evenimente de acest gen, pentru a marca „Ziua Europeană a Justiţiei Civile” venim în întâmpinarea tuturor persoanelor interesate cu materiale de informare privitoare la sistemul judiciar. Ne adresăm justiţiabililor, elevilor, studenţilor, profesioniştilor în drept şi le punem la dispoziţie, broşuri şi ghiduri, elaborate și adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii, referitoare la: ziua porţilor deschise, organizarea sistemului judiciar, admiterea în magistratură, ghiduri de bune practici privind relaţia instanţelor de judecată cu celelalte profesii juridice şi cu mass media, materiale ce pot fi consultate online accesând portalul instanţei just.ro, secţiunea „Informaţii de interes public”.

În această zi specială, ne dorim să reamintim opiniei publice că justiţia este în primul rând un serviciu public, destinat cetăţenilor şi că se depun toate eforturile pentru realizarea unui act de justiție de calitate, în acord cu principiile statului de drept, care ne călăuzesc în activitate!

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti