« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept comercial
CRAZNIC
 

EFTA Court. Cauza E-14/20, Liti-Link AG / LGT Bank AG. Directiva 2004/39/CE, Directiva 2006/73/CE. Noțiunea de „termeni principali”. Comunicarea suficientă a informațiilor către clienți. Noțiunea de „formă succintă”
25.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C 426 din 21 octombrie 2021 a fost publicată Hotărârea Curții din 15 iulie 2021 în cauza E-14/20 – Liti-Link AG / LGT Bank AG (Directiva 2004/39/CE – Directiva 2006/73/CE – Noțiunea de „termeni principali” – Comunicarea suficientă a informațiilor către clienți – Noțiunea de „formă succintă” – Admisibilitate)

O întreprindere de investiții poate să comunice într-o formă succintă termenii principali ai dispozițiilor privind onorariile, comisioanele sau beneficiile nemonetare, cu condiția ca întreprinderea de investiții să fi comunicat în mod clar clientului, înainte de furnizarea unui serviciu de investiții sau a unui serviciu auxiliar, că astfel de stimulente sunt achitate către sau oferite de un terț, să se fi angajat să furnizeze detalii suplimentare la cererea clientului și să își onoreze angajamentul.

Comunicarea într-o formă succintă se poate face în termeni și condiții generale sau redactate în prealabil, cu condiția ca fiecare client individual să primească informațiile referitoare la serviciul de investiții specific și ca informațiile să ofere clientului o bază suficientă pentru a lua decizii de investiții în cunoștință de cauză.

 
Secţiuni: Drept comercial, Dreptul Uniunii Europene, Jurisprudență, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Litigii, Protecția consumatorilor | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD