« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 

EFTA Court. Cauza E-11/20. Eyjólfur Orri Sverrisson vs. Islanda. Directiva 2003/88/CE. Protecția securității și a sănătății lucrătorilor. Timp de lucru. Călătoria către un alt loc de prezență decât cel fix sau obișnuit al angajatului. Deplasări internaționale
25.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene, Jurisprudență, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C 426 din 21 octombrie 2021 a fost publicată Hotărârea Curții din 15 iulie 2021 în cauza E-11/20 – Eyjólfur Orri Sverrisson/Statul islandez (Directiva 2003/88/CE – Protecția securității și a sănătății lucrătorilor –Timp de lucru – Călătoria către un alt loc de prezență decât cel fix sau obișnuit al angajatului – Deplasări internaționale).

Timpul necesar petrecut în deplasare, în afara programului normal de lucru, de către un lucrător către un loc altul decât locul său de prezență fix sau obișnuit pentru a-și exercita activitatea sau atribuțiile în acest alt loc, astfel cum impune angajatorul său, constituie „timp de lucru” în sensul articolului 2 alineatul (1) din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru. Este irelevant dacă deplasarea în cauză se efectuează în întregime în interiorul SEE sau către sau din țări terțe în cazul în care contractul de muncă este încheiat în temeiul legislației naționale a unui stat SEE și reglementat de aceasta. În plus, nu este necesară nicio evaluare a intensității activității desfășurate în timpul deplasării.

 
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD