« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Constanța. Nelegalitatea soluției de achitare. Trimiterea cauzei spre rejudecare
26.10.2021 | Andreea COMAN, Cristina Gabriela IACOB

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
Andreea Coman

Andreea Coman

Cristina Gabriela Iacob

Cristina Gabriela Iacob

Curtea de Apel Constanța a apreciat că deși pe calea apelului formulat de parchet a fost criticată latura penală a cauzei, legalitatea soluției ce urmează a fi pronunțată în privința acțiunii penale depinde în mod direct de stabilirea întinderii efective a prejudiciului cauzat și a faptului plății (achitării) acestuia în raport de care să se aprecieze asupra incidenței vreunei cauze de nepedepsire ori de reducere a pedepsei. Întrucât prima instanță nu a oferit o motivare a soluției de achitare a inculpatului și de respingere a acțiunii civile, în cauză se impune a se lămuri în concret ce obligație fiscală a fost executată de inculpat prin plata sumei și ce accesorii bugetare au fost anulate, cu indicarea obligațiilor bugetare principale asupra cărora au fost calculate și a perioadei pentru care au fost calculate, și dacă au fost stinse obligațiile accesorii în totalitate ori numai în parte. În consecință, Curtea a admis apelul formulat de parchet și a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare. (Curtea de Apel Constanța, Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie, Decizia nr. 700 din 29 iulie 2021)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW
Cristina Gabriela Iacob, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

 
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD