« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Asztalos Csaba: Restricțiile trebuiau impuse prin lege, nu prin HG
26.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Luni, 25 octombrie 2021, Asztalos Csaba, Președintele CNCD, a declaratrestricțiile în contextul pandemiei trebuiau impuse prin lege, nu prin Hotărâre de Guvern: „Aceste legi trebuiau adoptate încă din iulie – august, chiar și condiționările impuse prin Hotărârea de Guvern azi, adică utilizarea certificatului verde (în mall-uri și hoteluri). Ridică o problemă de legalitate pentru că orice limitare a drepturilor și libertăților fundamentale, potrivit art. 53, alin. 1 din Constituție, se pot face ”numai prin lege”, or Hotărârile de Guvern sunt acte administrative.

Pe fond, însă, precizez că în toate statele UE în care s-au impus astfel de condiționări de acces în locuri publice, la servicii, în HORECA sau de altă natură, aceste certificate au fost considerate constituționale și nu au fost considerate aceste măsuri ca fiind discriminatorii. E decizia Consiliului Constituțional din Franța, Ungaria. Italia, vineri, a dat o decizie prin care a arătat că obligativitatea vaccinării în sistemul de sănătate nu e neconstituțională, nu încalcă dreptul la demnitate umană și nu e o discriminare.”

 
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD