Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Colegiul Consilierilor Juridici București solicită includerea consilierilor juridici în categoria excepțiilor de la restricțiile privind accesul în instituții
26.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 26 octombrie 2021, Asociația profesională „Colegiul Consilierilor Juridici București„ a informat că a inițiat procedurile legale judiciare privind modificarea art. 12 alin. 5 din Anexa Hotărârii nr. 1130/22.10.2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10.10.2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 publicată în M.O. nr. 1013/22.10.2021, în sensul extinderii cadrului persoanelor exceptate de la obligațiile stabilite prin prevederile art. 12 alin. 5 din Anexă, astfel încât să cuprindă și categoria profesională a consilierilor juridici, în desfășurarea activităților acestora prevăzute de art. 4 din Legea 514/2003.

Asociația a cerut ca și consilierii juridici nevaccinați să aibă acces la instituțiile de drept public și privat, la ONRC precum și la alte entități doar pe baza legitimației de consilier juridic vizată la zi precum și a împuternicirii juridice, asa cum este prevăzut în mod expres în Codul de Procedura Civilă la art. 84 „Reprezentarea convențională a persoanelor juridice. (1) Persoanele juridice pot fi reprezentate convențional în fața instanțelor de judecată numai prin consilier juridic sau avocat în condițiile legii (în aceleași condiții legale ca și cele prevăzute pentru avocați).

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti