« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Opinii

Regele Mihai I a fost un rege bun care a iubit România
27.10.2021 | Simona M. VRĂBIESCU KLECKNER

Secţiuni: Opinii, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust
Simona M. Vrăbiescu Kleckner

Simona M. Vrăbiescu Kleckner

Regele Mihai a fost un rege bun care a iubit România, înfruntând de copil tot felul de probleme familiale și politice.

La 23 august 1944, a îndeplinit o misiune grea a politicii românești cu riscul vieții, desființând alianța cu Germania astfel ajutând scurtarea celui de Al Doilea Război Mondial cu câteva luni.

Ulterior, în decembrie 1947, sub amenințarea comuniștilor, a accept abdicarea spre a salva viața a 1000 de tineri amenințați cu moartea în caz de refuz.

În exil s-a luptat pentru o imagine corectă a României în lume, cu toate că după revoluția din 1990 a fost alungat din țară de neo-comuniști. Totodată, Regele Mihai a militat pentru acceptarea României în NATO și UE.

Majestatea Sa a fost un simbol al confruntării României din ultimii 70 de ani, fie cu comunismul dur sau cu neo-comunismul după 1990.

M-am bucurat pentru onorabila înmormântare care i-a fost acordată de țară cât și pentru dezvelirea statuii sale în 2021 la Sinaia.

Simona M. Vrăbiescu Kleckner

Palm Beach – Florida, 26 octombrie 2021

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD