Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

CSDE: Focus grup Consultarea Comisiei Europene ”Răspunderea civilă – adaptarea normelor privind răspunderea la era digitală și la inteligența artificială” / 28 octombrie 2021, online
28.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 28 octombrie 2021, Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române organizează o nouă întrunire a focus grupului de drept european privind Consultarea Comisiei Europene „Răspunderea civilă – adaptarea normelor privind răspunderea la era digitală și la inteligența artificială”, potrivit unui comunicat.

”Investițiile în tehnologiile emergente și acceptarea lor de către societate necesită securitate juridică și încredere. Normele actuale privind produsele garantează că producătorii îi despăgubesc pe consumatori pentru prejudiciile cauzate de produsele defecte. Prezenta inițiativă propune adaptarea acestui cadru pentru a ține seama de evoluțiile legate de trecerea la o economie circulară și digitală în ceea ce privește răspunderea pentru daunele cauzate de produsele noi și recondiționate. Inițiativa va aborda, de asemenea, provocările generate de inteligența artificială.”

Moderator
– Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru

Invitați
– Conf. univ. dr. Nicolae Dragoș Ploeșteanu
– Dr. Irina Alexe
– Drd. Alexandru Georgescu
– Drd. Daniela Duță
– Drd. Marius Mitrea
– Jur. Alexandra Pintilie

Discuții
– Contextul Comunicării;
– Rolul protecției datelor;
– Analiza observațiilor formulate de părți interesate până în acest moment.

Datele de logare: https://meet.google.com/ybo-dxzr-umc

Secţiuni: Cyberlaw, Drept civil, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO