« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

MMPS: Reforma în domeniile pensiilor și salarizării nu modifică vârsta de pensionare și stagiul complet de cotizare
28.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Miercuri, 27 octombrie 2021, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, având în vedere că în spațiul public a apărut o serie de afirmații legate de modificări la legea pensiilor și a salarizării, a informat că:

– Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat caietele de sarcini pentru obținerea de expertiză profesională necesară celor două reforme asumate prin PNRR, respectiv pensii și salarizare;

– finanțarea expertizei prevăzută în caietele de sarcini este decontabilă integral prin PNRR;

– asistența tehnică este necesară pentru fundamentarea reformelor în domeniile pensiilor și salarizării din fonduri publice, precum și pentru obținerea de analize, proiecții și ipoteze de lucru necesare pentru elaborarea noilor acte normative în domeniile menționate.

Totodată, MMPS a precizat că:

1. Vârsta de pensionare nu va fi majorată

Viitoarea lege nu prevede majorarea vârstei de pensionare, iar proiectul la care se face referire în caietul de sarcini este cel care a fost deja aprobat de Guvern, care este în dezbatere în Parlament și dă posibilitatea rămânerii în activitate până la 70 de ani celor care doresc.

2. Stagiul complet de cotizare nu va fi modificat

Actuala lege a pensiilor publice (Legea nr. 263/2010) prevede că stagiul complet de cotizare este de 35 de ani. Acest stagiu va rămâne neschimbat în viitoarea lege.

3. Cele două legi vor fi elaborate de Ministerul Muncii

Legislația care va fi trimisă în Parlament spre dezbatere și aprobare va fi elaborată de către specialiștii Ministerului Muncii. Rolul consultanților este să pună la dispoziția echipelor tehnice din minister, analize, proiecții și ipoteze de lucru care să ajute la elaborarea și fundamentarea unor proiecte de lege predictibile, echitabile și sustenabile.

Sprijinul unor specialiști cu expertiză internațională, menționat în caietele de sarcini, a fost înțeles, acceptat și asumat integral de CE prin PNRR.

 
Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD