Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Timișoara. Ordonanță președințială pentru ștergerea adresei de domiciliu dintr-un document publicat pe Facebook/Instagram
29.10.2021 | Cristina BLACIOTI

Secţiuni: Data protection, Jurisprudență Judecătorii, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Judecătoria Timișoara a hotarât că măsura previzorie a ordonanței președințiale în cazuri grabnice, potrivit art. 997 alin. 1 C. pr. civ., se dispune pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin interzicere, pentru prevenirea unei pagube iminente și care nu s-ar putea repara, precum și pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari, stabilind că în favoarea reclamantului există aparență de drept. În speță, instanța, considerând îndeplinite condițiile cumulative de admisibilitate a ordonanței președințiale (urgența, vremelnicia și neprejudecarea fondului), a admis în parte cererea reclamantului, opinând că este întemeiată eliminarea și ștergerea de pe toate site-urile unui faimos cotidian regional, precum și de pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram) a mențiunilor privind adresa de domiciliu a petentului pentru a nu-i fi afectată siguranță sa și a familiei. (Sentința civilă nr. 9528 din 17 septembrie 2019, pronunțată de Secția a II-a civilă a Judecătoriei Timișoara, dipsonibilă pe rolii.ro)

Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti