Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

PE solicită un Statut european al artistului
29.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale, Dreptul Uniunii Europene, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 28 octombrie 2021, Parlamentul European a informat că a votat o rezoluție prin care solicită un Statut european al artistului, care să creeze un cadru la nivelul UE pentru condiții de muncă și standarde minime, inclusiv acces egal la asigurări sociale, servicii medicale, scheme de pensie și o definiție comună a artiștilor în întreaga UE, potrivit unui comunicat.

Artiștii și lucrătorii în domeniul cultural sunt printre cei mai afectați de criza Covid-19. Artele și cultura oferă alinare și speranță multor oameni afectați de criza recentă. Cu toate acestea, artiștii sunt ei înșiși o categorie vulnerabilă, puternic afectată de pandemie. Sectoarele cultural și creativ au fost lovite mai grav chiar decât sectorul turismului, cu venituri scăzute cu peste 30% în 2020 față de 2019. Sectorul muzical a pierdut 75% din cifra de afaceri, iar cel al spectacolelor a pierdut și mai mult – 90%.

Monica Semedo (Renew, Luxembourg): „Chiar și înainte de pandemie mulți artiști o duceau greu și aveau nevoie de o a doua sursă de venit pentru a-și asigura un trai decent. Îndemnăm statele membre și Comisia să ia măsuri adecvate pentru combaterea veniturilor instabile, a muncii neplătite și a nesiguranței locului de muncă, precum și să asigure un nivel minim de venit pentru artiști și pentru profesioniștii din domeniul cultural.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti