Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Constanța. Modificarea stării de sănătate a salariatului nu conduce la modificarea condițiilor de muncă
03.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Constanța a hotărât că toate obligaţiile angajatorului stabilite atât prin dispoziţiile Codului muncii, cât şi prin legea specială, în legătură cu sănătatea şi securitatea în muncă, nu impun acestuia modificarea condiţiilor de muncă ca urmare a modificării stării de sănătate a salariatului. În cazul în care modificarea stării de sănătate a salariatului nu îi permite să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu acestuia urmează să îi fie oferit un post vacant existent corespunzător stării sale de sănătate, iar în cazul în care nu există un astfel de post salariatul urmează să fie concediat pentru motivul prevăzut de art. 61 lit. c) din Codul muncii. În speță, Curtea a constatat că a existat efortul angajatorului de a oferi reclamantului condiţii optime de lucru, programând-l la lucru pe macaraua care îi oferă posibilitatea alternării activităţii într-un ciclu de 3 ore de repaus cu 3 ore de muncă, după cum rezultă din înscrisurile la care am făcut referire. Angajatorul a încercat şi oferirea unui alt post avut liber în schemă, refuzat de către angajat. Prin urmare, nu se poate reţine reaua credinţă a angajatorului aşa cum se afirmă de către apelant. (Decizia nr. 93/CM din 3 martie 2020, pronunțată de Curtea de Apel Constanța, disponibilă pe portalul instanței)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti