« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel București. Obligațiile instanței de apel
16.11.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Curtea de Apel București a hotărât că esența judecății în apel (cale de atac, fie ea și una devolutivă) este reprezentată de verificarea hotărârii primei instanțe prin prisma criticilor formulate prin cererea de apel. Instanța de apel nu este împiedicată să adauge considerente proprii, diferite de cele reținute de prima instanță, însă acest lucru este unul complementar judecării propriu-zise a apelului și nu poate înlocui judecata în apel, pentru că atunci nu ar mai fi vorba despre o judecată a căii de atac, ci despre o judecată în primă instanță. Practic, a nu analiza nici hotărârea apelată, nici criticile formulate prin cererea de apel echivalează cu nejudecarea apelului. (Decizia nr. 88 din 28 februarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel București) 

 
Secţiuni: Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD