« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Curtea de Apel București. Omiterea codului de identificare fiscală nu poate conduce la respingerea rambursării TVA
22.11.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Curtea de Apel București a hotărât că simpla omitere a codului de identificare fiscală  nu poate conduce la respingerea rambursării T.V.A., atât timp cât între cei doi parteneri au existat legături comerciale, când operațiunile economice au fost realizate, acestea au avut legătură cu domeniul de activitate al reclamantei, nu se poate vorbi de un caracter pur formal al activităților desfășurate, respectiv nu s-a pus problema de către organele fiscale realitatea economică a operațiunilor economice desfășurate, situație în care sunt îndeplinite condițiile de fond. Curtea a reținut că ”Prin neacordarea dreptului de deducere (şi rambursare) a T.V.A., motivat de neîndeplinirea unor condiții de formă de către documentele justificative, deși nu s-a reținut existenţa unei fraude şi nici inexistenţa tranzacțiilor invocate, recurenta-pârâtă a luat o măsura în discordanta cu principiul proporţionalităţii reţinut de CJUE în cauze precum C-409/04 Teleos (paragrafele 52-53), cazurile reunite C-286/94, C-340/95, C-401/95, C-47/96, Garage Molenheide (paragrafele 46-48), după cum nici modalitatea de corectare a facturilor nu poate duce la respingerea dreptului de deducere a T.V.A. decât daca  prin corectarea realizata in neconcordanta cu legea  s-ar urmări  fraudarea ori evaziunea fiscala,  aspecte care însa nu au fost dovedite în cauză. (Decizia civilă nr. 157 din data de 27 februarie 2020, pronunțată de Secţia a IX-a de contencios administrativ şi fiscal a Curții de Apel București)

 
Secţiuni: Fiscalitate, JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD