Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

ZRVP premiază atitudinea civică
02.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Drepturile omului, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Societatea civilă de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) lansează în parteneriat cu DILEMA VECHE și JURIDICE.ro concursul de eseuri cu premii pe tema „RESTRÂNGEREA LIBERTĂȚILOR INDIVIDUALE ÎN CONTEXT PANDEMIC” care se va desfășura în perioada 3 noiembrie – 3 decembrie 2021. Din juriu fac parte personalități de marcă din mediul academic, universitar, juridic și jurnalistic.

Sunt invitați să participe absolvenții licențiați în științe juridice ai unei facultăți de profil din cadrul universităților acreditate în România sau într-un alt stat membru al Uniunii Europene.

Exercițiul de atitudine civică lansat de societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners își propune informarea societății civile asupra responsabilității pe care statul o are într-o situație excepțională ce determină limitarea temporară a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor săi.

“Pandemia a polarizat și radicalizat societatea românească. Iată de ce, prezentul concurs își propune să analizeze și să dezbată zguduitoarea încercare pe care o traversam și cu care ne confruntam din punct de vedere juridic, sociologic, etic și filozofic. Alegerea „eseului”, ca specie a prozei literare, are rostul de a oferi rigurozității dreptului metoda prin care să fie mai lesne descifrat, premisă fără de care argumentele pro și contra nu ar putea dobândi profunzimea și sensul atât de necesare pentru a putea fi înțelese”, susține domnul avocat Călin-Andrei Zamfirescu, partener senior ZRVP și totodată președintele juriului, din care fac parte doamna Ioana Ene Dogioiu, domnul Corneliu Bîrsan, domnul Corneliu-Liviu Popescu și domnul Sever Voinescu.

Rezultatele concursului vor fi anunțate la data de 13 decembrie 2021, iar premiile vor fi oferite la data de 17 decembrie 2021.

Premiile constau în:

Locul I – un premiu în valoare de 20.000 lei

Locul II – un premiu în valoare de 15.000 lei

Locul III – un premiu în valoare de 10.000 lei

Cele mai valoroase lucrări vor fi publicate.

Regulamentul concursului poate fi accesat pe paginile web www.zrvp.ro și www.juridice.ro.

***

Despre Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners
Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.
ZRVP are o echipă de 66 de avocați, dintre care 14 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru și Cosmin Cojocaru (asociați), domnul prof. dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).

:: Regulamentul
:: Declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti