Secţiuni » Mesaje de condoleanţe
Mesaje de condoleanţe

Antrenorul jurist Silviu Dumitrescu s-a stins
04.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul sportului, Mesaje de condoleanțe
JURIDICE - In Law We Trust

Federaţia Română de Atletism (FRA) a anunţat cu tristețe, ieri, 3 noiembrie 2021, trecerea la cele veșnice, la respectabila vârstă de 96 de ani, a legendarului profesor, antrenor de atletism, sportiv, scriitor, publicist și jurist Silviu Dumitrescu.

Născut pe 21 februarie 1925, la Bucureşti, regretatul Maestru al Sportului a absolvit Şcoala de antrenori din cadrul FRA, în anul 1948, şi Facultatea de Drept a Universității din Bucureşti, în 1949 – promoție prestigioasă din care au făcut parte nume importante precum Istrătel Micescu, Șerban Orescu, Ion Ioanid, Dinu Tătărescu, Ilie Kogălniceanu, Duiliu Al. Zamfirescu, Simona Vrăbiescu Kleckner ș.a.

Campion național la juniori și component al echipei naționale de atletism, în tinerețe, Silviu Dumitrescu (sursa foto: publicația „Alerg”) și-a încununat cariera sportivă ca antrenor al cluburilor Atletic Club Român (ACR) Bucureşti (1944-1948) şi Metalul Bucureşti (1949-1994), la care a activat aproape o jumătate de secol, precum și al lotului naţional de atletism (1975-1988).

Pentru performanțele și rezultatele meritorii obţinute de sportivii, unii dintre aceștia celebri, pe care i-a antrenat (din palmaresul cărora amintim: 136 de titluri de Campion al României, 127 de recorduri naționale, 45 de titluri de campion balcanic, 5 medalii la Campionatele Europene de sală pentru seniori, 1 titlu de campion european în aer liber la juniori, 2 recorduri europene în aer liber la juniori, 4 medalii la Campionatele Mondiale și 2 medalii la Jocurile Olimpice), Silviu Dumitrescu a primit în anul 1983 titlul de Antrenor Emerit.
Totodată, pentru meritele sale deosebite a fost decorat cu Medalia „Meritul Sportiv” – clasa I (1982) şi cu Ordinul „Meritul Sportiv” – clasa a III-a (2004) și, respectiv, clasa a II-a (2012).

Jurnalist la cotidianul „România Liberă” (1949-1953), consemna publicația „Atlet Info”, autor și coautor de lucrări de cercetare și articole de specialitate și memorialistice, apărute în reviste din țară și din străinătate, Silviu Dumitrescu a avut o bogată și apreciată activitate publicistică și de gazetar sportiv, întregită de cele peste 750 de articole de comentarii sportive, găzduite de rubricile „Călcâiul lui Ahile” și „Mintea cea de pe urmă”, ale ziarelor „Tineretul Liber”, „Jurnalul Național”, „Meridianul”, „Ultima Oră” sau „Tricolorul”, dar și de cărțile sale de autor.
Dintre acestea din urmă, unele dintre ele apărute în mai multe ediții, amintim volumele: „Jogging – Alergi pentru viață”, Editura Cartea de Buzunar (2000), „Alergăm pentru sănătate – Din tainele eforturilor fizice”, Editura Palestra (2008) & Editura pentru Sport București (2014, 2016, 2017 & 2020), „Din lumea sportului – Călcâiul lui Ahile”, Editura pentru Sport București (2011 & 2015) și „Povestiri din lumea sportului”, Editura pentru Sport București (2018).

Dumnezeu să-l odihnească în pace, cu Drepții!

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti