« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Judecătoria Lehliu-Gară. Postarea în mediul online a unor materiale video fără acordul protagonistului atrage răspunderea civilă delictuală
05.11.2021 | Cristina BLACIOTI

Drept Timisoara
Secţiuni: Cyberlaw, Drept civil, Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, Media & Publicitate, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Judecătoria Lehliu-Gară a hotărât că încălcarea dreptului patrimonial la onoare – afectarea imaginii sociale și a prestigiului prin postarea, fără acordul protagonistului, a unor materiale video pe Facebook și Instagram, întrunesc condițiile cumulative pentru antrenarea răspunderii civile delictuale. În speță, Curtea a admis cererea formulată de reclamantul-protagonist prin care solicită daune-interese pentru prejudiciul adus onoarei, demnității și reputației, realizându-se, astfel, o compensație echitabilă pentru umilința îndurată. (Sentinţa civilă nr. 308 din 16 martie 2021, pronunţată de Judecatoria Lehliu-Gară, disponibilă pe rolii.ro)

Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.