Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Judecătoria Lehliu-Gară. Postarea în mediul online a unor materiale video fără acordul protagonistului atrage răspunderea civilă delictuală


05.11.2021 | Cristina BLACIOTI
Secţiuni: Cyberlaw, Drept civil, Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, Media & Publicitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Judecătoria Lehliu-Gară a hotărât că încălcarea dreptului patrimonial la onoare – afectarea imaginii sociale și a prestigiului prin postarea, fără acordul protagonistului, a unor materiale video pe Facebook și Instagram, întrunesc condițiile cumulative pentru antrenarea răspunderii civile delictuale. În speță, Curtea a admis cererea formulată de reclamantul-protagonist prin care solicită daune-interese pentru prejudiciul adus onoarei, demnității și reputației, realizându-se, astfel, o compensație echitabilă pentru umilința îndurată. (Sentinţa civilă nr. 308 din 16 martie 2021, pronunţată de Judecatoria Lehliu-Gară, disponibilă pe rolii.ro)

Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti