Secţiuni » Arii de practică » Business » Fuziuni & Achiziţii
Fuziuni & Achiziţii
Profesionişti

MPR Partners asistă Aegean Airlines în achiziția pachetului majoritar de acțiuni al Animawings
05.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fuziuni și achiziții, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

MPR|Partners a asistat cu succes compania aeriană grecească Aegean Airlines în procesul de a deveni acționar majoritar al Animawings, operator românesc specializat în zboruri charter.

Dobândirea pachetului majoritar de acțiuni a fost realizată cu succes în două etape, una prin achiziționarea de acțiuni la începutul anului 2020 (25% din acțiuni) și cea de a doua recent, prin majorarea capitalului social (26% din acțiuni). În prezent, Aegean Airlines deține 51% din totalul acțiunilor Animawings.

Asistența oferită a inclus analiza de ansamblu a demersului, realizarea unui amplu raport de due diligence, consultanță în stabilirea strategiei juridice privind dobândirea pachetului majoritar de acțiuni, redactarea și revizuirea documentelor tranzacției luând în considerare felurite scenarii, coordonarea și participarea la negocierile cu cel de-al doilea acționar al Animawings, anume MCP Holding, precum și implementarea deciziei clientului privind achiziția pachetului majoritar.

Întregul proces a avut o complexitate însemnată, având în vedere particularitățile sectorului aviatic, ce necesită analize și asistență de specialitate, fiind un domeniu intens reglementat și de nișă.

Echipa MPR|Partners a fost coordonată de avocat asociat fondator Alina Popescu și avocat asociat Dana Rădulescu și a fost compusă din avocat coordonator Daniel Alexie, avocat senior Diana Borcean și avocați Oana Săvulescu și Sonia Benga.

Mai multe informații despre tranzacție sunt disponibile pe pagina oficială Animawings.

Informații despre MPR|Partners sunt disponibile la http://mprpartners.uk (biroul din Londra) și la http://www.mprpartners.com (biroul din București).

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti