« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Opinii
 1 comentariu

O femeie frumoasă nu trebuie să fie neapărat proastă
09.11.2021 | Floriana JUCAN

Drept Timisoara
Secţiuni: Drept penal, Media & Publicitate, Opinii, Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Floriana Jucan

Floriana Jucan

O femeie frumoasă nu trebuie să fie neapărat proastă. După cum un bărbat deștept nu trebuie să fie neapărat evreu. Pot spune că prefer să fiu anchetată de o femeie frumoasă decât de un bărbat urât, și sper ca o femeie care se știe frumoasă să fie mai puțin rea decât una supărată pe lume întrucât natura a făcut-o urâtă. În același timp, nu cred că trebuie să ne urâțim doar pentru a fi mai ușor acceptați de o lume de mitocani frustrați.

Frumusețea depinde de gustul fiecăruia. Unora le plac buzele botoxate, altora nu. Chestiunea este că nu poți fi procuror șef și să te afișezi ca o fată de club. Chiar și un procuror poate fi tolerant. El nu poate face, însă, confuzie între toleranță și casa de toleranță; ori nu poate avea un comportament care să sugereze o atare confuzie. Există o anumită decență și sobrietate care se cere oamenilor cu funcții publice de un anumit tip. Narcisismul manifestat prin afișarea publică a unor scene de viață intimă nu se armonizează cu acea sobrietate, chiar dacă și persoana publică are dreptul la viață privată.

Autoritatea funcției publice nu se asigură prin forța de coerciție cu care este învestită aceasta, ci prin încrederea publicului în caracterul persoanei care o deține. Întrebarea este dacă fotografiile puse în circulație de o doamnă procuror, nu într-un univers fără loc și timp, ci în societatea românească a anului 2021, măresc sau scad autoritatea sa în exercițiul funcției încredințate ei. E bine așa ceva când ești procuror șef?

Floriana Jucan, QMagazine

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.