Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Legea care permite avocaților accesul gratuit la datele ANCPI a fost promulgată
08.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Lege 9, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 5 noiembrie 2021, Klaus Iohannis, Președintele României, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, precum și pentru modificarea art. 121 din Legea fondului funciar nr. 18/1991 (PL-x 642/20.10.2020).

Legea nr. 264/2021 prevede accesul gratuit online la datele administrate de ANCPI și la instituțiile subordonate acesteia unei game largi de utilizatori. Actul normativ îi include și pe avocați printre beneficiarii acestei facilități, după ce UNBR a solicitat includerea și acordarea accesului gratuit, potrivit unui comunicat.

 (6) Pentru îndeplinirea obligaţiilor sale, Agenţia Naţională acordă gratuit acces on-line la seturile de date administrate de aceasta și instituţiile sale subordonate, în funcţie de disponibilitatea datelor în format electronic, notarilor publici, avocaților, executorilor judecătorești, persoanelor fizice şi juridice autorizate să efectueze lucrări de cadastru, geodezie, cartografie, experţilor judiciari, instituţiilor şi autorităţilor publice, precum şi altor entităţi care îndeplinesc un serviciu public, în scopul îndeplinirii atribuţiilor acestora, în condiţiile stabilite prin ordin al directorului general al Agenției Naționale.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti