« Flux noutăţi
JURIDICE.ro
JURIDICE

Curtea de Apel Iași. Semnificația noțiunii de „persoană vătămată”
11.11.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Curtea de Apel Iași a hotărât că noțiunea de persoană vătămată care are dreptul de a exercita acţiunea civilă în procesul penal nu trebuie raportată strict la subiectul procesual principal prevăzut de art. 79 C .proc. pen. Așadar, această noţiune trebuie interpretată extensiv, putând include şi alte persoane care au suferit un prejudiciu în urma comiterii infracţiunii care face obiectul acţiunii penale, cum ar fi concubinul care avea cu victima (decedată) o relație asemănătoare aceleia dintre soţi (chiar dacă nu are calitate succesorală), afinii (de pilă, socrii), moștenitorii persoanei vătămate ori persoanele care se subrogă legal sau convențional în drepturile acesteia. (Decizia nr. 633 din 11 septembrie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Iași) 

 
Secţiuni: JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură penală, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD