« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel București. Operator sancționat pentru transmiterea de muzică la TV într-o cafenea
10.11.2021 | Alexandru SIMA

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
Alexandru Sima

Alexandru Sima

Curtea de Apel București a hotărât că, în stabilirea noțiunii de comunicare publică conform Legii nr. 8/1996, difuzarea în incinta unei cafenele, restaurant, bar etc. prin intermediul unui televizor a unor emisiuni ce conțin opere muzicale constituie o comunicare publică în sensul Legii nr. 8/1996 privind drepturi de autor și drepturi conexe, fiind așadar justificată sancționarea operatorului economic prin aplicarea art. 188 (2) lit. b) din Lege și obligarea acordării de despăgubiri constând în triplul sumelor ce ar fi fost legal datorate pentru tipul de utilizare ce a făcut obiectul faptei ilicite. (Decizia civilă nr. 911A din data de 9 iunie 2021, pronunțată de Secția a IV-a civilă a Curții de Apel București, disponibilă pe rolii.ro)

Av. Alexandru Sima, SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Secţiuni: Drept civil, Dreptul proprietatii intelectuale, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD