« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 

Ghidul ESMA privind acordurile scrise dintre membrii colegiilor pentru CPC | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
26.01.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Anunțuri, Business, Piața de capital, Proiecte legislative | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 77 din 26 ianuarie 2022 a fost publicată Norma nr. 1/2022 pentru aplicarea Ghidului ESMA privind acordurile scrise dintre membrii colegiilor pentru contrapărţi centrale

Autoritatea de Supraveghere Financiară aplică Ghidul ESMA privind acordurile scrise dintre membrii colegiilor pentru contrapărţi centrale (CPC), ce are ca obiectiv stabilirea unor practici de supraveghere coerente și eficiente în cadrul Sistemului european de supraveghere financiară.

Norma de aplicare prevede că, în situaţia în care înfiinţează un colegiu în vederea autorizării unei contrapărţi centrale, în temeiul art. 18 din Regulamentul (UE) nr. 648/2012, Autoritatea de Supraveghere Financiară transmite membrilor colegiului un acord scris standard, prevăzut în anexa la prezentul Ghid.

În plus, în situaţia în care i se prezintă un acord scris în temeiul art. 18 alin. (5) din Regulamentul (UE) nr. 648/2012, Autoritatea de Supraveghere Financiară trebuie să convină asupra acordului scris în termen de 12 zile calendaristice de la primirea acestuia.

De asemenea, este abrogată Norma Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 6/2014 privind aplicarea Ghidurilor şi recomandărilor ESMA privind acordurile scrise între membrii colegiilor pentru contrapărţi centrale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 298 din 23 aprilie 2014.

Intrare în vigoare: 26 ianuarie 2022

***

Joi, 4 noiembrie 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat în dezbatere publică proiectul pentru aplicarea Ghidului ESMA privind acordurile scrise dintre membrii colegiilor pentru contrapărți centrale.

:: Proiectul
:: Referat de aprobare

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.