« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Avertizorul Facebook a discutat practicile marilor companii de tehnologie cu deputații europeni
09.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene, Internațional, Media & Publicitate | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 8 noiembrie 2021, deputații europeni au discutat practicile marilor companii de tehnologie cu Frances Haugen, fostă angajată a Facebook, potrivit unui comunicat.

Aceste discuții pot influența viitoarea legislație UE.

Christel Schaldemose (S&D, Danemarca), deputată responsabilă de Actul legislativ pentru servicii digitale (DSA): „Audierea este importantă pentru cetățenii europeni din două motive. În primul rând, cred că toți utilizatorii Facebook ar trebui să știe și să înțeleagă cât mai bine modelul de afacere și alegerile care se află în spatele operării acestei platforme. În al doilea rând, aceste revelații vor avea un impact asupra DSA și implicit asupra utilizatorilor europeni ai Facebook și ai altor platforme similare în viitorul apropiat. Trebuie să deschidem cutia neagră care este algoritmul și să cerem platformelor să evalueze riscul pe care îl au algoritmii sau schimbarea acestora asupra utilizatorului. Platformele trebuie făcute responsabile pentru impactul sistemelor de recomandări și pentru algoritmii din spatele lor.”

Andreas Schwab (PPE, Germania), deputatul responsabil de Actul legislativ privind piețele digitale (DMA): „Audierea doamnei Haugen va ajuta cetățenii europeni să înțeleagă rolul platformelor online în societate și ne va ajuta pe noi în Parlament să facem legi mai bune care să reglementeze aceste platforme.Actul legislativ privind piețele digitale va garanta că datele personale pot fi folosite pentru publicitate politică doar dacă utilizatorii își dau consimțământul expres. Nu putem accepta un scandal Cambridge Analytica 2.0 în care datele personale să fie folosite abuziv pentru câștiguri politice. Actul legislativ privind serviciile digitale va juca un rol în reglementarea conținutului ilegal. Cel mai important, la sfârșitul lui 2021, UE va propune o lege cu privire la publicitatea politică online și la dezinformare. Comisia trebuie acum să se grăbească să facă această propunere legislativă – dezvăluirile doamnei Haugen au arătat că nu mai putem aștepta.”

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD