« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Timișoara. Mărturie mincinoasă – urmări reduse asupra justiției
15.11.2021 | Andreea COMAN, Cristina Gabriela IACOB

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
Andreea Coman

Andreea Coman

Cristina Gabriela Iacob

Cristina Gabriela Iacob

Curtea de Apel Timișoara a apreciat ca fiind întemeiat apelul formulat de inculpat, reținând că deși prima instanța în mod corect a constatat că aspectele cu privire la care inculpatul a fost întrebat (dacă GG a condus autoturismul sau dacă a consumat băuturi alcoolice) erau esențiale soluționării cauzei în care GG era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, totuși, a apreciat că nu se impune condamnarea inculpatului. În cauză, Curtea, analizând urmările reduse produse asupra justiției – inculpatul GG a fost condamnat în cauza în care a fost cercetat -, gravitatea faptei și circumstanțele personale favorabile inculpatului apelant, a amânat aplicarea pedepsei amenzii reținând că stabilirea unei pedepse reprezintă un avertisment suficient pentru ca inculpatul să nu mai comită alte infracțiuni. (Curtea de Apel Timișoara, Secția penală, Decizia nr. 1103 din 25 octombrie 2021)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW
Cristina Gabriela Iacob, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

 
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD