« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Protocol de colaborare UNELM – ANC privind actualizarea standardelor ocupaționale din domeniul resurselor umane și salarizării
10.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Anunțuri, Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 10 noiembrie 2021, Uniunea Națională a Experților în Legislația Muncii (UNELM) și Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) au semnat un protocol de colaborare instituțională, potrivit unui comunicat.

Corneliu Bențe, președintele UNELM: „Prin protocolul semnat astăzi vom face încă un pas important pentru asigurarea calității în formarea profesională a adulților. UNELM se alătură eforturilor Autorității Naționale pentru Calificări de a actualiza Standardele ocupaționale din domeniul resurselor umane și salarizării astfel încât acestea să reflecte competențele profesionale necesare practicării profesiilor în acord cu cerințele pieței muncii și cu prevederile legale în materie. De asemenea, vom asigura necondiționat armonizarea acestor standarde cu normele europene pentru a putea realiza obiectivul propus: recunoșterea competențelor profesionale obținute în România, în toate statele din Uniunea Europeană. UNELM alături de UGIR, Confederația patronală reprezentativă la nivel național, susține înființarea unui organism tripartit pentru asigurarea calității în formarea profesională a adulților.”

Tiberiu Gabriel Dobrescu, președintele ANC: „ANC în calitate de instituție publică în coordonarea Ministerului Educației are misiunea asumată de asigurare a cadrului general pentru realizarea formării profesionale continue și dezvoltarea de calificări necesare susținerii unei resurse umane naționale competitive, capabile să funcționeze eficient în societatea actuală și într-o comunitate a cunoașterii. ANC coordonează și controlează la nivel național elaborarea Standardelor ocupaționale, context în care identifică parteneri relevanți din piața muncii și stabilește colaborări în vederea furnizării unor documente de lucru care să corespundă normelor privind asigurarea calității în sistemul de educație și formare profesională. Astăzi am pus bazele unei colaborări esențiale pentru a asigura crearea unor standarde ocupaționale solide care să permită corelarea competențelor dobândite în România cu cerințele pieței europene și naționale a muncii. Avem convingerea că implicarea profesionișilor UNELM reprezintă garanția calității standardelor ocupaționale avizate și confirmă realitatea și actualitatea conținutului acestora.”

 
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD