Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Hotărârea Senatului ref. propunerea de modificare a Regulamentului (UE) 2018/1.091 în ceea ce privește contribuția Uniunii pentru statisticile integrate referitoare la ferme în temeiul cadrului financiar 2021-2027
11.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1076 din 10 noiembrie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 128/2021 referitoare la propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE) 2018/1.091 în ceea ce privește contribuția Uniunii pentru statisticile integrate referitoare la ferme în temeiul cadrului financiar 2021-2027 – COM (2021) 477 final.

Astfel, hotărârea adoptată de Senatul României în ședința din 8 noiembrie 2021:

Constată că:
– propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE) 2018/1.091 în ceea ce priveşte contribuţia Uniunii pentru statisticile integrate referitoare la ferme în temeiul cadrului financiar 2021-2027 – COM (2021) 477 final respectă principiile subsidiarităţii şi proporţionalităţii;
– propunerea se bazează pe art. 388 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, care stabileşte cerinţele privind imparţialitatea, fiabilitatea, obiectivitatea, independenţa ştiinţifică, rentabilitatea şi confidenţialitatea statistică.

Consideră că:
– politicile comune importante ale Uniunii Europene, precum Pactul verde european, Politica agricolă comună, Strategia „de la fermă la consumator” şi Strategia privind biodiversitatea, trebuie să fie susţinute de informaţii statistice de înaltă calitate, comparabile şi armonizate cu privire la situaţia economică, socială, teritorială şi de mediu din întreaga Uniune Europeană.

Intrare în vigoare: 10 noiembrie 2021

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti