« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept comercial
CRAZNIC
 

Actualizarea conceptului de ”produse originare” și metode de cooperare administrativă în UE
15.11.2021 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Drept comercial, Dreptul Uniunii Europene, Internațional, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr.  L404 din 15 noiembrie 2021 a fost publicată  Decizia nr. 2/2021 A Comitetului Mixt UE-Elveția din 12 august 2021 de modificare a Acordului dintre Comunitatea Economică Europeană și Confederația Elvețiană, prin înlocuirea Protocolului nr. 3 la acesta privind definirea conceptului de „produse originare” și metodele de cooperare administrativă [2021/1859].

Astfel, Protocolul nr. 3 la Acord privind definirea conceptului de „produse originare” și metodele de cooperare administrativă, se înlocuiește cu textul prevăzut în anexa la prezenta decizie și stabilește printre altele:
– definirea conceptului de ”produse originare”;
– principiile de cooperare și documentele justificative;
– regula de toleranță;
– produsele care dobândesc origine preferențială în conformitate cu regulile de origine alternative aplicabile prevăzute în apendicele A la protocol (denumite «reguli tranzitorii») sunt considerate, de asemenea, ca fiind originare din Uniunea Europeană sau din Elveția;
– atunci când procedurile de verificare prevăzute la articolul 32 din apendicele I la convenție sau la articolul 34 din apendicele A la protocol dau naștere unor litigii ce nu pot fi soluționate între autoritățile vamale care solicită verificarea și autoritățile vamale responsabile cu efectuarea verificării respective, aceste litigii sunt înaintate Comitetului mixt;
– în toate cazurile, litigiile dintre importator și autoritățile vamale din țara importatoare se soluționează în conformitate cu legislația țării respective.

:: Anexa

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.