« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Actualizarea procedurii pentru emiterea deciziilor de anulare a obligaţiilor fiscale | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
18.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1096 din 17 noiembrie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 1832/2021 privind modificarea și completarea anexei nr. 5 „Procedură pentru emiterea deciziilor de anulare a obligațiilor fiscale în baza art. 5 din Legea nr. 209/2015 privind anularea unor obligații fiscale și a prevederilor Legii nr. 225/2015 privind anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice” la Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2.202/2015.

Procedura se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La punctul II „Procedura de anulare a obligaţiilor fiscale individualizate în titluri de creanţă comunicate contribuabilului”, după punctul 1 se introduce un nou punct, punctul 11, cu următorul cuprins:

„11. În vederea aplicării prevederilor Legii nr. 209/2015, compartimentul de specialitate verifică în evidenţa fiscală dacă obligaţiile fiscale de natura celor prevăzute la art. 1-4 din Legea nr. 209/2015 au fost stinse după data intrării în vigoare a acestei legi. În situaţia în care se constată că au fost efectuate astfel de stingeri, compartimentul de specialitate va reanaliza evidenţa fiscală şi va reface stingerile, astfel încât obiectul anulării să îl reprezinte obligaţiile fiscale nestinse la data intrării în vigoare a Legii nr. 209/2015.”

2. La punctul II „Procedura de anulare a obligaţiilor fiscale individualizate în titluri de creanţă comunicate contribuabilului”, punctul 2 se abrogă.

Propunerile legislative au fost formulate în urma soluției nr. 1227/2021 a Înaltei Curți de
Casație și Justiție.

Intrare în vigoare: 17 noiembrie 2021

***

Vineri, 12 noiembrie 2021, Agenția Națională de Administrare Fiscală a lansat în dezbatere publică proiectul de ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru modificarea și completarea Anexei nr. 5 „Procedură pentru emiterea deciziilor de anulare a obligaţiilor fiscale în baza art. 5 din Legea nr. 209/2015 privind anularea unor obligaţii fiscale şi a prevederilor Legii nr. 225/2015 privind anularea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice” la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2202/2015.

:: Proiectul
:: Referat de aprobare

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD