Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Actualizarea procedurii şi modalităţii de alocare a sumelor precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de UAT-uri
16.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Construcții, Drept civil, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României Partea I nr. 1092 din 16 noiembrie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 1219/2021 privind modificarea şi completarea Procedurii şi modalităţii de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 819/2016.

– art. 5 pct. 11, alin. „(6) „UAT va emite PVR servicii pentru serviciile prestate pe baza PVR tehnic emis de OCPI pentru fiecare livrare. PVR servicii va fi semnat de către UAT şi prestator în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la comunicarea PVR tehnic. Ulterior emiterii PVR servicii pentru Livrarea «Documente tehnice ale cadastrului – finale», OCPI va solicita ANCPI deschiderea cărţilor funciare aferente imobilelor recepţionate.”

va avea următorul cuprins:

„(6) UAT va emite PVR servicii pentru serviciile prestate pe baza PVR tehnic emis de OCPI pentru fiecare livrare. PVR servicii va fi semnat de către UAT şi prestator în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la comunicarea PVR tehnic. Ulterior emiterii PVR servicii pentru Livrarea «Documente tehnice ale cadastrului – finale» sau în situaţia în care UAT nu emite PVR servicii în termen, prin derogare de la prevederile art. 110 din Regulamentul privind realizarea, verificarea şi recepţia lucrărilor sistematice de cadastru şi înscrierea din oficiu a imobilelor în cartea funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 1/2020, cu modificările şi completările ulterioare, OCPI va solicita ANCPI deschiderea cărţilor funciare aferente imobilelor recepţionate.”

– la art. 5 pct. 11 alin. (7), după litera b) se introduce o nouă literă, litera c), cu următorul cuprins: „c) cărţile funciare aferente unităţilor individuale din construcţiile de tip condominiu în cazul imobilelor care au făcut obiectul înregistrării sporadice.” 

Astfel, se clarifică prevederile referitoare la cărţile funciare aferente unităţilor individuale din construcţiile de tip condominiu în sensul includerii, în cuprinsul articolului 5 punctul 11 alineatul 7, a unei excepţii de la decontare a acestora.

Totodată, conţinutul Anexelor nr. 10 şi nr. 11 este pus în concordanţă cu prevederile art. 9 alin. (345) din Legea nr. 7/1996 care stabilesc finanţarea distinctă a imobilelor din intravilan, pentru categoriile de dificultate ale terenurilor în funcţie de gradul de acoperire (metropolitan, oraş, comună).

Intrare în vigoare: 16 noiembrie 2021

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti