« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Este interzisă amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclamă în curbe și în intersecții
16.11.2021 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Lege 9, Media & Publicitate, Proiecte legislative, Transporturi | Toate secţiunile

Cuvinte cheie:
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 16 noiembrie 2021, Camera Deputaților a adoptat Proiect de Lege pentru modificarea art. 27 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor (PL-x nr. 239/2021), astfel: „Se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclamă şi a construcţiilor, cu excepţia statuilor şi a monumentelor, în curbe şi în intersecţiile la nivel ale căilor de comunicaţie, în ampriză şi în zonele de siguranţă, precum şi pe suprafeţele de teren destinate asigurării vizibilităţii în curbe şi în intersecţii.”

Spațiile publicitare nu trebuie să împiedice sub nicio formă vizibilitatea şoferilor pe drumurile din România, siguranţa circulației fiind prioritară pentru autoritățile publice. Aşadar, este interzisă amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclamă în curbe și în intersecțiile la nivel ale căilor de comunicație, în ampriză și în zonele de siguranţă, precum și pe suprafețele de teren destinate asigurării vizibilităţii în curbe și în intersecții. De asemenea, pentru siguranta circulației, se interzice amplasarea de panouri publicitare la anumite distante de centrul intersecției și a obturării vizibilităţii indicatoarelor.

Proiectul va fi trimis spre promulgare la Președintele României, Camera Deputaților fiind forul decizional în acest caz.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.