Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Ploiești. Spălare de bani. Achitare – fapta nu există
06.12.2021 | Andreea COMAN, Cristina Gabriela IACOB

JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Cristina Gabriela Iacob

Cristina Gabriela Iacob

În mod corect instanța de fond a dispus achitarea inculpaților deduși judecății pentru infracțiunea de spălare de bani, prev. de art. 29 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, sub forma autoratului sau, după caz, a complicității, pe considerentul că fapta nu există, apreciindu-se că inculpații au cheltuit sau consumat în interes personal ori în alte scopuri banii rezultați din tranzacțiile comerciale fictive, fiind de natură să împiedice constatarea existentei infracțiunii prev. de art. 29 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 656/2002, întrucât nu are nicio legătură cu acțiunile tipice ce formează latura obiectivă a acestei infracțiuni și nici cu cerințele legale ale existenței ei. (Curtea de Apel Ploiești, Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie, Decizia nr. 903 din 29 iulie 2021)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW
Cristina Gabriela Iacob, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO