« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Bacău. Minuta – conținut prevăzut pentru dispozitiv. Reducere termen de supraveghere
29.11.2021 | Andreea COMAN, Cristina Gabriela IACOB

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Cristina Gabriela Iacob

Cristina Gabriela Iacob

Curtea de Apel Bacău a admis apelul declarat de parchet și a desființat sentința penală apelată în ceea ce privește omisiunea dispunerii suspendării sub supraveghere și stabilirii termenului de supraveghere față de inculpat, reținând că deși punctul de vedere al instanței de fond cu privire la individualizarea modalității de executare a pedepsei se regăsește în cuprinsul dispozitivului sentinței apelate, dispozițiile de suspendare a executării pedepsei și a duratei termenului de încercare nu se regăsesc în minută. Totodată, având în vedere că pedeapsa aplicată inculpatului este mai mică de 3 ani, inculpatul nu a mai fost condamnat anterior, a recunoscut fapta comisă, nu a încercat să zădărnicească aflarea adevărului, nu s-a sustras de la urmărirea penală ori de la judecată, și-a manifestat acordul de a presta o muncă în folosul comunității, Curtea a redus termenul de supraveghere la nivelul de 2 ani. (Curtea de Apel Bacău, Secția penală și pentru cauze cu minori, Decizia nr. 748 din 9 noiembrie 2021)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW
Cristina Gabriela Iacob, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD