Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Galați. Acordarea daunelor morale pentru anularea unui concurs


02.12.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Galați a hotărât că urmare a obligării angajatorului să emită acte de validare concurs, funcţionarul public este îndreptăţit la daune morale. În speță, Curtea a constatat că ”de vreme ce măsura anulării concursului a fost luată la circa un an de la promovarea acestuia, nesiguranța cu privire la corectitudinea rezultatului concursului a avut, fără îndoială, repercusiuni asupra reclamantului, angoasa și suspansul fiind inerente. Reclamantul a trăit stări de supărare şi frustrare ca urmare a anulării unui concurs pe care l-a promovat şi astfel de stări s-au întins pe o perioadă lungă de aproximativ doi ani. Totodată, deşi a încercat o rezolvare a situaţiei sale prin corespondenţa purtată cu instituţiile statului implicate în acest demers, s-a lovit de un refuz categoric al acestora de rezolvare a situaţiei, ceea ce este posibil ca pe lângă stres să îi creeze o senzaţie de umilinţă şi inutilitate. În plus, este cunoscut că în cazul promovării unui concurs apropiaţii şi cunoscuţii unei persoane o felicită, recunoscându-i astfel valoarea profesională, iar în cazul anulării concursului, atitudinea se transformă în compătimire ce conduce la naşterea unor sentimente de frustrare. Instanţa apreciază că simpla validare a concursului şi încadrarea corespunzătoare a reclamantului nu sunt suficiente pentru a compensa prejudiciul moral suferit.” Daunele solicitate: 35.000 lei. Daunele acordate: 5,000 lei. (Decizia nr. 585 din 10 iunie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Galaţi) 

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti