« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

ÎCCJ. Neaudierea inculpatului, legal citat, în apel, nu poate constitui motiv de contestație în anulare
23.11.2021 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că motivul de contestaţie în anulare prevăzut de art. 426 alin. 1 lit. h) C. proc. pen. (când instanţa nu a procedat la audierea inculpatului prezent, dacă audierea era legal posibilă) este incident doar în ipoteza în care audierea în faţa instanţei de apel a inculpatului prezent nu a avut loc, deşi era posibilă. În speță, instanța supremă a constatat că nu există o obligaţie a instanţei de apel de a audia persoana juridică prin mandatar, atât timp cât aceasta deşi a fost legal citată, nu a înţeles să se prezinte în faţa instanţei de judecată în vederea audierii. și deși reprezentată de avocați aleși, nu a existat nicio cerere expresă din partea unui mandatar sau a reprezentantului legal al societăţii de a fi audiat. (Decizia nr. 113 din 12 aprilie 2021, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură penală, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD