Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ » Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
ÎCCJ. Jurisprudenţă curentă

ÎCCJ. Neaudierea inculpatului, legal citat, în apel, nu poate constitui motiv de contestație în anulare
23.11.2021 | Alina MATEI

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că motivul de contestaţie în anulare prevăzut de art. 426 alin. 1 lit. h) C. proc. pen. (când instanţa nu a procedat la audierea inculpatului prezent, dacă audierea era legal posibilă) este incident doar în ipoteza în care audierea în faţa instanţei de apel a inculpatului prezent nu a avut loc, deşi era posibilă. În speță, instanța supremă a constatat că nu există o obligaţie a instanţei de apel de a audia persoana juridică prin mandatar, atât timp cât aceasta deşi a fost legal citată, nu a înţeles să se prezinte în faţa instanţei de judecată în vederea audierii. și deși reprezentată de avocați aleși, nu a existat nicio cerere expresă din partea unui mandatar sau a reprezentantului legal al societăţii de a fi audiat. (Decizia nr. 113 din 12 aprilie 2021, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti