« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

ÎCCJ. Soluționarea cererii de sesizare a CCR fără acordarea cuvântului procurorului
24.11.2021 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în cazul solicitării procurorului de prorogare a discutării cererii inculpatului de sesizare a Curţii Constituţionale, solicitare admisă de instanța de judecată, fără a fi urmată la termenele următoare de acordarea cuvântului procurorului pe această cerere, iar participarea procurorului în faza de judecată presupune atât prezenţa fizică, cât şi participarea activă constând în exercitarea atribuţiilor acestuia, este incident cazul de nulitate absolută prevăzut de art. 281 alin. 1 lit. d) C. proc. pen. cu privire la dispoziţia de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale. (Decizia nr. 286 din 2 aprilie 2021, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură penală, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD