« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Activitate parchete / 15-19 noiembrie 2021
19.11.2021 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
JURIDICE - In Law We Trust

I. Activitatea Direcției Naționale Anticorupție

1. DNA – Serviciul Teritorial Bacău. Abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
L.I. și M.O.D., la data faptelor manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, respectiv șef al Serviciului de achiziții din cadrul aceleiași unități medicale, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

Persoană fizică, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpații L.I. și M.O.D., în calitățile menționate mai sus, în cursul anului 2015, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege în legătură cu desfășurarea unei proceduri de achiziție publică ce a vizat „Reabilitarea și modernizarea secției pediatrie din cadrul SJU Piatra Neamț”. Contractul respectiv a fost atribuit unei asocieri de firme din care făcea parte și societatea omului de afaceri, inculpat în prezenta cauză.
Concret, inculpatul L.I. ar fi dispus întocmirea documentației premergătoare de avizare a lucrărilor de intervenție și organizarea procedurii de achiziție publică prin procedura cererii de oferte, după ce omul de afaceri i-ar fi pus la dispoziție lista de dotări medicale și nemedicale și prețurile acestora. S-ar fi urmărit, pe de o parte, estimarea unei valori nejustificate a achiziției și, pe de altă parte, participarea la procedură a unui singur ofertant.
În același context, inculpații L.I. și M.O.D. ar fi întocmit și avizat nota justificativă prin care a fost stabilită valoarea estimată a contractului de achiziție publică la suma de 11.858.855 lei (fără TVA), cunoscând că estimarea supraevaluată a dotărilor medicale și nemedicale a fost realizată de omul de afaceri menționat mai sus (5.014.294 lei – echivalentul a 1.129.727 euro – care reprezenta aproximativ 42% din valoarea contractului). De asemenea, cei doi ar fi întocmit documentația de atribuire a contractului și răspunsurile la solicitările de clarificări formulate în privința specificațiilor tehnice în cursul procedurii, tot cu ajutorul omului de afaceri, pentru a restricționa accesul altor operatori economici la procedură.
Deși lucrările din cadrul proiectului susmenționat nu au fost finalizate nici până în prezent, echipamentele ce au făcut obiectul contractului încheiat de Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț cu asocierea respectivă au fost livrate și achitate în perioada decembrie 2015 – decembrie 2017.
Cu titlu de exemplu, unul dintre acele echipamente, un aparat Roentgen care nici măcar nu corespundea cu cel ofertat, livrat la data de 21 decembrie 2015, a stat un an în holul principal al spitalului și încă un an în clădirea centralei termice, ulterior fiind făcute demersuri pentru utilizarea acestuia în cadrul altei secții, începând cu data de 04 decembrie 2018.
Prejudiciul cauzat spitalului prin încălcarea prevederilor legale cu ocazia organizării procedurii de achiziție publică este estimat la 2.531.421 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru asocierea respectivă.
Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a precizat că se constituie parte civilă în cauză.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Inculpații L.I., M.O.D. și persoana fizică – om de afaceri au mai fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.

:: Sursa: www.pna.ro

2. DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție. Folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate,
– a unui om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (11 acte materiale)
o persoană fizică, manager financiar în cadrul proiectului Crearea rețelei de dezvoltare rurală „CAIR” (Centre de Asistență și Informare Rurală), pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (7 acte materiale)

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În calitate de reprezentant legal al unei asociații beneficiare a unui contract cu finanțare europeană, inculpatul om de afaceri ar fi depus la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU), în perioada ianuarie 2010 –octombrie 2013, mai multe documente false, pe baza cărora ar fi obținut pe nedrept suma de 206.089 lei. Sumele de bani ar fi fost obținute în cadrul proiectului Crearea rețelei de dezvoltare rurală „CAIR” (Centre de Asistență și Informare Rurală).
Obiectivul general al proiectului era acela de a îmbunătăți calitatea vieții prin conectarea populației din mediul rural la informație și educație în scopul dezvoltării culturii antreprenoriale, a capacității manageriale și a spiritului asociativ și civic, precum și a solidarității comunităților rurale din zona țintă.
Între documentele false depuse pentru rambursarea cheltuielilor figurau acte întocmite în numele unor persoane angajate fictiv în cadrul proiectului, dar și în numele unor persoane care, deși angajate în cadrul proiectului, nu au derulat în realitate activitățile menționate în actele respective. Cheltuielile aferente documentelor false (cheltuieli cu salarizarea angajaților fictivi, cheltuieli cu deplasările efectuate de către angajații fictivi sau angajați care în realitate nu au efectuat deplasările respective) ar fi fost solicitate la rambursare în cadrul cererilor depuse la autoritatea de management.
Omul de afaceri ar fi fost ajutat de managerul financiar al proiectului, coinculpat în cauză, prin aceea că ar fi verificat și semnat documente care atestau împrejurări nereale cu privire la cheltuielile solicitate la rambursare.
În cauză au fost instituire măsurii asigurătorii asupra bunurilor celor doi inculpați.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 209.161 lei, reprezentând prejudiciul creat în cadrul proiectului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

:: Sursa: www.pna.ro

3. DNA – Luare de mită. Control judiciar.

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 noiembrie 2021, față de inculpatul L.S., ofițer de poliție, la data faptelor șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V) Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a șapte infracțiuni de luare de mită

Anterior, în aceeași cauză, respectiv la datele de 15, respectiv 17 noiembrie 2021, s-au dispus măsuri preventive față de alți doi ofițeri de poliție din cadrul (S.P.C.R.P.C.I.V.) Teleorman, după cum urmează:

V.C., ofițer de poliție, la data faptei șef al Compartimentului Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, cercetat în stare de arest la domiciliu, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită,

E.D.C., ofițer de poliție, la data faptelor șef al Compartimentului Înmatriculări Vehicule din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman cercetat sub control judiciar, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a cinci infracțiuni de luare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2020 – august 2021, cei trei inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani și bunuri care nu li se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, dintre care menționăm:
– promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,
– înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații L.S. și E.D.C. trebuie să respecte o serie de obligații, între care:
– să nu părăsească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
– să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme
– să nu desfășoare activitățile în exercitarea cărora au săvârșit faptele.
Celor doi inculpați li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților V.C., L.S. și E.D.C. li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

:: Sursa: www.pna.ro

4. DNA – Serviciul Teritorial Ploiești. Abuz în serviciu. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
D.A., la data faptelor și în prezent director general al S.C. Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița S.A, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu din care una cu obținere de foloase necuvenite pentru altul,

Persoană fizică, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
1. În cursul lunii noiembrie 2017, inculpatul D.A., în calitate de director general al S.C. Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de legislația primară, ar fi dispus branșarea ilegală a societății omului de afaceri, inculpat în prezenta cauză, la rețeaua de electricitate a Stației de Epurare Pucioasa aflată în subordonarea instituției pe care o conducea, fără a fi încheiate documentele legale prin care să se reglementeze furnizarea, facturarea, plata, precum și condițiile de consum a energiei electrice.
Prin acest demers, ar fi fost produs un prejudiciu bugetului S.C. Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A., în sumă de 79.517 lei, reprezentând contravaloarea energiei electrice consumată și neachitată, concomitent cu obținerea unui folos material necuvenit, în același cuantum, de către societatea omului de afaceri.
2. La data de 1 martie 2021, inculpatul D.A. ar fi dispus în mod abuziv încetarea contractului individual de muncă al unui angajat din subordine care, în cursul anului 2019, a făcut mai multe sesizări atât conducerii S.C. Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița S.A. cât și organelor de urmărire penală în legătură cu situația menționată mai sus.

S.C. Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A. precum și angajatul ale cărui drepturi au fost prejudiciate în maniera de mai sus au precizat că se constituie parte civilă în cauză.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

De asemenea, în cauză, s-a procedat la introducerea în calitate de parte responsabilă civilmente a S.C. Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmbovița cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

:: Sursa: www.pna.ro

II. Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

1. DIICOT – Structura Centrală. Constituire a unui grup infracțional organizat. Contrabandă. Reținere.

La data de 12.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul lunii martie 2021, inculpații au constituit, pe teritoriul României, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, respectiv introducerea ilegală din Ucraina pe teritoriul României, prin sustragerea de la controlul vamal, prin punctul de trecere a frontierei Siret, de pietre semiprețioase (chihlimbar).
După introducerea în țară, marfa era depozitată de către liderul grupării, care, ulterior, o transporta și preda, în vederea expedierii, prin intermediul societăților de curierat și transport internațional, către destinatari din Polonia, Ungaria, Lituania și Cehia, sub forma unor colete poștale, cu greutăți cuprinse între 25 și 30 de kilograme, declarându-se, în mod nereal, că acestea ar conține diferite bunuri.
Astfel, în perioada martie – noiembrie 2021, în baza aceleiași rezoluții infracționale, membrii grupării au introdus, în mod ilegal, pe teritoriul României, cantitatea totală de 5.151,56 de kilograme de chihlimbar.
La data de 11.11.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO – Serviciul de Combatere a Macrocriminalității Economico-Financiare și ai BCCO Suceava – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui inculpat, în timp ce deținea cantitatea de 75 de kilograme de chihlimbar brut, provenit din contrabandă.
La aceeași dată, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, pe raza județelor Ilfov și Suceava, în urma cărora au fost descoperite aproximativ 584 de kilograme de pietre semiprețioase.
De asemenea, în cauză a fost aplicată măsura sechestrului asigurător asupra sumelor de 2.000 de euro și 600 de lei (identificate în numerar), fiind ridicate, totodată, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri, telefoane mobile și un laptop.
La data de 13.11.2021, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenție „Vlad Țepeș” și Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

2. DIICOT – Serviciul Teritorial Galați. Destructurarea unui grup infracțional organizat. Contrabandă.  Percheziții domiciliare.

La data de 17.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galați au efectuat un număr de 23 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Galați, Suceava și Iași, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cauză s-a reținut faptul că, în toamna anului 2020, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, specializat în activităţi de contrabandă cu ţigări de provenienţă Ucraina, introduse ilegal în ţară, prin eludarea controlului de frontieră.
După introducerea pe teritoriul României, țigările erau depozitate de către membri grupului infracţional organizat, la locaţii situate pe raza judeţului Suceava, de unde erau preluate de către liderul grupării şi transportate la diverse locaţii din judeţele Iaşi şi Galaţi, administrate de alţi membri ai grupului infracţional, care gestionau activitatea de distribuţie a acestora.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 14.285 pachete țigări, sumele de 354.450 lei, 64.200 euro, două autoturisme, precum și 800 de grame de cannabis.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Galați, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 35 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul I.T.P.F Iași și S.T.P.F. Suceava și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Galați, Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău și I.J.J. Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

3. DIICOT – Serviciul Teritorial Galați. Constituire a unui grup infracțional organizat. Punere în circulație de valori falsificate. Înșelăciune. Efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Reținere.

La data de 16.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate în formă continuată, înșelăciune în formă continuată și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, în toamna anului 2021, inculpatul împreună cu alte persoane au constituit un grup infracțional organizat în scopul introducerii pe teritoriul României a unor importante cantități de valută falsificată, constând în bancnote în cupiurile de 50 și 100 de euro, provenită din Italia.
Acționând în cadrul structurii infracționale organizate, membrii acesteia și-au împărțit rolurile în vederea derulării eficiente a activității infracționale. Astfel, unul dintre membri avea rolul de a procura pe teritoriul Italiei bancnotele falsificate pe care apoi le remitea, apoi, celorlalți, în scopul introducerii pe teritoriul României, prin intermediul societăților de transport pe ruta Italia-România, acestea fiind disimulate în diferite colete ce conțineau obiecte vestimentare sau alimentare.
Liderul grupării era cel care depozita bancnotele și care a plasat o parte din acestea, cu ocazia unor schimburi valutare stradale.
La data de 16.11.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, în timp ce preda unei societăți de transport un colet ce conținea un număr de 322 de bancnote din cupiura de 50 de euro și 98 de bancnote din cupiura de 100 de euro.
Ulterior, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare, în urma cărora au mai fost ridicate aproximativ 57 de grame de substanțe cu efect psihoactiv, 7 telefoane mobile, 2 tablete, precum și suma de 1.000 de euro, cu privire la care există suspiciunea că ar fi alcătuită din bancnote contrafăcute.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul reținut va fi prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, precum și al Gărzii de Coastă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

4. DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureș. Destructurarea unui grup infracțional organizat. Șantaj. Camătă. Percheziții domiciliare.

La data de 17.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureș și Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca au efectuat un număr de 25 de percheziții domiciliare, pe raza judeţului Mureș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de șantaj și camătă.

În cauză, s-a reținut faptul că, începând cu anul 2016, un număr de 12 persoane au constituit două grupuri infracționale organizate distincte, specializate în comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă, care au acționat în mod coordonat, în realizarea activităților infracționale, pe raza municipiilor Târgu Mureș și Reghin.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2016 și până în prezent, membrii celor două grupări au acordat împrumuturi bănești către sute de persoane, cuantumul acestor împrumuturi ajungând uneori la câteva sute de mii de euro.
Ulterior acordării împrumutului, persoanele împrumutate erau determinate să restituie sume de bani mult mai mari decât cele pentru care s-au înțeles inițial. Astfel, dobânda percepută, în unele cazuri de peste 100%, era recalculată de către împrumutători după propria voință, iar eventualele obiecții ale debitorilor erau urmate de amenințări sau violențe fizice, victimele fiind astfel obligate, în final, la plata sumelor pretinse.
Din cercetările efectuate în cauză s-a constatat faptul că, de cele mai multe ori, sumele de bani pretinse de către suspecţi erau duble sau chiar triple față de cele împrumutate anterior.
Totodată, membrii grupării, în mod constant, au încercat să își consolideze notorietatea în domeniul cămătăriei și capacității acestora de a recurge la cele mai violente măsuri în vederea recuperării sumelor de bani pretinse, postând diferite videoclipuri pe rețelele de socializare în care își arătau fizicul impunător, disprețul total față de prevederile legale și de normele de conviețuire socială, proliferând în mod constant, uneori în mod direct pentru o anumită persoană iar alteori, în general, amenințări cu fapte de violență. De asemenea, în aceste videoclipuri, membrii grupării apăreau alături de alți membrii cunoscuți ai lumii interlope din România, pentru a denota astfel notorietatea de care se bucură și sprijinul de care ar beneficia, la nevoie. În urma acestor acțiuni, uneori era suficientă doar prezența unuia dintre membrii acestor grupări în fața unei persoane datoare, pentru ca acesteia din urmă să-i fie insuflată o stare puternică de temere și neputință, fiind astfel nevoită a restitui sumele de bani abuziv calculate și solicitate.
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate sume de bani în lei și valută, arme albe (macete, săbii, cuțite, topoare), înscrisuri privind împrumuturile acordate precum și sisteme informatice.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 12 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, precum și cadrelor de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș și Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

:: Sursa: www.diicot.ro

5. DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara. Trafic de droguri de risc și mare risc. Reținere.

La data de 17.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul a comercializat droguri de risc și mare risc către consumatori de pe raza municipiului Timișoara.
La data de 17.11.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, după ce acesta a încercat să comercializeze cantitatea de 500 de comprimate MDMA, în schimbul sumei de 2850 de euro.
Ulterior, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat 2 percheziții domiciliare, în urma căreia au fost ridicate 3 pachete vidate, ce conțineau aproximativ 1 kilogram de cannabis.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diict.ro

6. DIICOT – Structura Centrală. Trafic internațional de droguri de risc și mare risc. Trafic intern de droguri de risc și mare risc. Reținere.

La data de 18.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și mare risc și trafic intern de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au introdus pe teritoriul României, de pe teritoriul Spaniei, mai multe colete ce conțineau cantități considerabile de droguri, ce urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza municipiului București și a județului Ilfov.
La data de 17.11.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Ilfov au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a doi dintre inculpați, pe raza județelor Giurgiu și Dâmbovița, în timp ce ridicau de la o societate de curierat două colete ce conțineau cantitățile de 15,65 kilograme de cannabis și aproximativ 500 de grame de cocaină.
Ulterior, în urma cercetărilor efectuate, au mai fost ridicate aproximativ 52 de kilograme de cannabis.
În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.