« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Cluj. Condamnare pentru fraude comise prin sisteme informatice privind campanii de strângere de fonduri
24.11.2021 | Silvia BĂLAN

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
Silvia Balan

Silvia Balan

Curtea de Apel Cluj, procedând la propria analiză a mijloacelor de probă administrate în faza de urmărire penală, a constatat că starea de fapt a fost reținută în mod corect de instanța de fond în procesul în care inculpatul a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare sub aspectul săvârșirii, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și fraudă informatică, în formă continuată.

Astfel, în urma unor anunțuri postate în presă și pe internet, inculpatul s-a prezentat ca fiind contabil sau inspector de politie și sub pretextul contribuției cu sume de bani în strângerile de fonduri organizate de către persoanele vătămate pentru achitarea unor tratamente medicale în centre de recuperare, respectiv a unei intervenții chirurgicale pentru un copil, a obținut datele de cont și copiile de pe cărțile de identitate ale persoanelor vătămate. Folosindu-se de datele personale obținute, inculpatul a apelat call-center-ul BCR și a solicitat schimbarea datelor de acces la aplicația mobilă, aplicație folosită de clienții BCR pentru a avea acces la conturile lor. Având control deplin asupra aplicației informatice inculpatul și-a transferat în contul său bancar, în mai multe rânduri, peste 65.000 de lei. (Decizia 1245/2021 din data 20 octombrie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Cluj – Secția penală și de minori)

Av. Silvia Bălan, SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD