Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Mihai Șandru: Curierul este operator
23.11.2021 | Cristina BLACIOTI

JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Prof. univ. dr. Mihai Șandru, Institutul de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu”, Academia Română, în cadrul dezbaterii „Datele personale în mers: Poștă și Curierat„, ediția 495, organizată de Societatea de Științe Juridice, a declarat: “Din perspectiva Regulamentului GDPR, poștașul nu răspunde. Dar, totuși, cine răspunde? Mie mi se pare ciudat ca în momentul în care predau plicul poștașului, să tremur până acesta ajunge la destinatar. Din moment ce plătesc pentru asta, mi se pare că riscul obținerii datelor este transmis către poștaș, chiar dacă nu știe ce se întâmplă în plic. În afară de asta, nu mi se pare rezolvabil să vină cineva să mă ia de guler și să-mi spună că nu am ales serviciul premium care să-mi protejeze datele sensibile și am ales un serviciu prăpădit. Nu este în regulă. De ce ar trebui să fac o analiză a serviciilor de poștă raportându-mă la datele din plic? Așadar, clar, curierul este operator – așa este prevăzut în Regulament. În ceea ce privește pierderea datelor, sunt uimit de perspectiva europeană, care pare să sancționeze expeditorul, în loc să îl aibă în vedere pe adevărul operator – curierul.”

Întreaga dezbatere poate fi accesată aici.

Selecție realizată de Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Opinii, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO