Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Judecătorii, procurori și auditorii de justiție nu pot participa la competiții sportive dacă există posibilitatea acordării unor premii constând în beneficii materiale
25.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul sportului, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 23 noiembrie 2021, Comisia nr. 1 – Legislaţie şi cooperare interinstituţională a Consiliului Superior al Magistraturii a decis că un judecător / procuror / auditor de justiție nu poate participa la competiții sportive dacă există posibilitatea acordării unor premii constând în beneficii materiale.

Judecătorii / procurorii / auditorii de justiție pot participa la astfel de competiții numai în situaţia în care premierea presupune acordarea unor distincţii simbolice (medalii, diplome de participare, cupe etc.)

A fost exprimată şi opinia minoritară în sensul însuşirii punctului de vedere al DLDC, potrivit căruia un judecător / procuror / auditor de justiție poate participa la competiții sportive în calitate de sportiv amator şi poate beneficia de premii sau sponsorizări în măsura în care sponsorizarea nu presupune asumarea de către magistrat a unor obligaţii care nu sunt inerente prestaţiei sportive propriu-zise (cum ar fi, spre exemplu, promovarea imaginii sau a produselor sponsorului).

:: Minuta (pct. 4)

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti